skip to Main Content
4 Originele Vakantiebestemmingen

4 Originele vakantiebestemmingen

Origineel én een bezoekje waard

Als we denken aan vakantie dan denken we al snel aan de geijkte vakantielanden zoals Frankrijk, Curaçao, Indonesië, Zuid-Afrika etc. Maar de wereld heeft nog zoveel meer moois te bieden qua landen en locaties dat het zonde zou zijn om hier niks mee te doen. Lees daarom in dit blog een paar originele vakantiebestemmingen. Je denkt misschien niet meteen aan deze landen, maar ze zijn de moeite meer dan waard!

1. Mongolië

Mongolië is een prachtig, enorm en uitgestrekt land van grote steppes, bossen en rivieren. Een waar paradijs voor alle hikers en andere actievelingen onder ons. Omdat het land zo dunbevolkt is, vind je er veel ongerepte natuur. Ook voor prachtig erfgoed kun je hier terecht. Bezoek bijvoorbeeld maar eens het ruiterstandbeeld van Dzjengis Khan van maarliefst 40 meter hoog. Via een trap kun je via een flinke klim naar boven uiteindelijk genieten van een prachtig uitzicht over het gigantische Mongoolse landschap.

2. Mali

Het is niet het meest beroemde Afrikaanse land maar dat neemt niet weg dat dit voormalige koninkrijk van Mansa Moussa, de rijkste persoon ooit op aarde, de moeite meer dan waard is. Bezoek bijvoorbeeld maar eens de grote moskee van Djenné in de gelijknamige stad of bewonder de jaarlijkse migratie van woestijnolifanten. Wil je graag meer leren over de geschiedenis en je horizon verbreden? Bezoek dan zeker het Musée national du Mali in de hoofdstad Bamako.

3. Transnistrië

Ik hoor je al denken: Transi-hoe? Dat is toch geen land? En dat klopt! Het is het land dat geen land is. Ook al heeft de plek een eigen munteenheid, eigen wetten en een eigen regering, het wordt door de VN niet als land erkend. Het is een uitgestrekt gebied tussen Moldavië en Oekraïne met prachtige middeleeuwse dorpen en kastelen, mooie valleien en vriendelijke mensen.

4. Libanon

Natuurlijk staat het gehele Midden-Oosten bekend om de lekkere keuken. In Libanon kun je dan ook naar hartelust genieten van het lekkerste eten. Maar met al zijn mooie oude gebouwen wist Libanon al meerdere keren de Werelderfgoedlijst van UNESCO te bereiken. Ben je een liefhebber van oude architectuur? Dan is de Qadisha vallei vol schilderachtige dorpjes echt iets voor jou.

Meer reis- en traveltips?

Wil je meer reis- en traveltips van ons vakantiegangers? Laat het ons weten en we geven je enkele persoonlijke tips mee via info@bloggenmetjoyce.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top