skip to Main Content
Schilderen Als Rembrandt

Schilderen als Rembrandt

Ben jij ook zo’n fan van project Rembrandt? En keek je met bewondering hoe Nederlands beste amateurschilders de mooiste schilderijen maakten? Hier hebben ze ondanks hun schildertalent jarenlang voor moeten oefenen. Gelukkig kan dit sneller met schilderen op nummer! Ik vertel je er alles over in dit blog.

Zo werkt schilderen op nummer

Met schilderen op nummer, hoef je niet eerst jarenlang te oefenen, voordat je iets moois kunt maken. Het is eigenlijk schilderen met zijwieltjes. Je koopt een compleet pakket waar alles inzit dat je nodig hebt. Een canvas, penselen en natuurlijk verf. Op het canvas staan allemaal vakjes met nummers, hierbij hoort natuurlijk een bepaalde kleur. Zo kun je het vakje voor vakje inkleuren en zie je je schilderij groeien!

Stap-voor-stap leren schilderen

Deze manier van schilderen geeft direct mooie resultaten, die je gerust aan de muur kunt hangen. Zo bouw je schilder ervaring op, terwijl de resultaten altijd mooi zijn. Hierdoor blijft het leuk en is het makkelijker om jezelf te blijven motiveren om te blijven oefenen met schilderen. Heb je eenmaal de nodige ervaring? Dan is het een stuk makkelijker om eens zelf iets uit de losse hand te proberen te schilderen. Je bent immers gewend aan het gebruiken van verf en netjes werken met een penseel.

Probeer het zelf uit

Lijkt dit je leuk om te proberen? Bestel dan eens een schilderen op nummer pakket van een schilderij dat je aanspreekt. Er is veel keuze, dus er zit altijd wel iets voor je tussen. Of nog leuker, bestel er twee en ga samen schilderen met een vriend of vriendin. Dan is het extra gezellig!

Vond je dit een leuk artikel? Ik plaats regelmatig nieuwe. Als je wilt lezen over een bepaald onderwerp, laat het me dan weten via het contactformulier.

Back To Top